Arlo Essential Video Doorbell 2K: Lättanvänd dörrkamera med bra bild (2024)

Sammanfattning

Expertbetyg

Fördelar

  • Lättanvänd
  • Bra bildkvalitet och bildvinkel
  • Funktionsrik

Nackdelar

  • Ingen lokal lagring
  • Abonnemang krävs för molnlagring och vissa funktioner
  • Dyr

Omdöme

Arlo Essential Video Doorbell 2K har en utmärkt bildkvalitet, är lättanvänd, funktionsrik och kan skrämma bort oönskade besökare med en hög larmsignal. Den enda egentliga (men stora) nackdelen är det höga priset, både för själva kameran och det nödvändiga betalabonnemanget.

Arlo Essential Video Doorbell 2K är, precis som den tidigare i våras testade TP-link Tapo D230S1, en dörrkamera som inte bara visar vem det är som ringer på dörren, utan även låter dig kommunicera med honom eller henne (eller dem, om det exempelvis är ett gäng utklädda ungar på Halloween).

När någon ringer på dörren får du en notis i mobilen och kan där också se den personen. Du kan sedan via dörrkamerans högtalare prata med besökarna och be dem återkomma, vänta en liten stund eller vad du nu vill att de ska göra. Du kan också spela upp ett förprogrammerat meddelande, för Video Doorbell 2K dock begränsat till ”Kan jag hjälpa dig?”.

Läs även: Stort test av uppkopplade dörrklockor

Att installera Video Doorbell 2K är hyfsat enkelt. Du kan antingen klistra fast monteringsplattan med dubbelhäftande tejp (ingår inte) om du monterar den på en slät yta, eller fästa den med de medföljande skruvarna om du vill att den ska sitta stadigare. I det senare fallet kan det krävas lite borrande. Några sladdar behöver du inte ta hänsyn till om du inte vill, eftersom Video Doorbell 2K kan köras helt trådlös (batteridriven och trådlöst anslu*ten till din router och det lokala nätverket).

Men om du ersätter en befintlig ringklocka kan du utnyttja dess ledningar för att ordna strömförsörjningen och därmed slippa ladda batteriet med jämna mellanrum (Arlo uppger en batteritid på 4-6 månader, siffror som ska tas med en rejäl nypa salt).

Lättanvänd men funktionsrik

Appen till Video Doorbell 2K är helt på svenska och är mycket lättanvänd och pedagogisk. Det är för övrigt samma app som för övriga övervakningskameror från Arlo, exempelvis Essential Indoor Camera 2K och Essential Outdoor Camera 2K. Så har du flera Arlo-kameror kommer du åt dem alla från samma app.

Trots enkelheten är det en funktionsrik app som låter dig göra det mesta du kan önska. Till exempel väja upplösning och bildkvalitet, ställa in känsligheten för rörelseigenkänning, ställa in rörelsezoner, titta på inspelade videoklipp och förstås se liveströmmande video från kameran.

Det enda som saknas i dagsläget är egentligen möjligheten att ställa in sekretesszoner (zoner som inte övervakas), men det är en funktion som enligt Arlo är på gång.

Tyvärr är Video Doorbell 2K inte utrustad med något micro-sd-kort, så lokal lagring saknas. Videoklippen sparas alltså bara i molnet och för detta krävs (som för de flesta dörrkameror ska tilläggas) ett betalabonnemang. Detta abonnemang ger även tillgång till ytterligare funktioner, som exempelvis smart identifiering av personer, djur, fordon eller paket.

Det billigaste abonnemanget (för en kamera) kostar 49 kronor i månaden. Har du flera kameror får du betala upp till 179 kronor per månad.

Mycket bra bildkvalitet

Precis som övriga Arlo-kameror i den nya 2K Essential-serien är bildkvaliteten hos Video Doorbell 2K mycket bra, oavsett ljusförhållanden. Bilden är skarp och tydlig i såväl dagsljus, som i lampljus och mörker. Video Doorbell 2K saknar dock en inbyggd spotlight.

Du kan få en upplösning på upp till 1944 x 1944 bildpunkter. Med en bildvinkel på hela 180 grader missar du inte någonting av det som sker framför kameran (även om bilden blir lite förvrängd av den höga bildvinkeln).

Arlo Essential Video Doorbell 2K: Lättanvänd dörrkamera med bra bild (4)
Arlo Essential Video Doorbell 2K: Lättanvänd dörrkamera med bra bild (5)

Jan Sandbladh

Arlo Essential Video Doorbell 2K: Lättanvänd dörrkamera med bra bild (6)

Jan Sandbladh

Jan Sandbladh

Arlo Essential Video Doorbell 2K: Lättanvänd dörrkamera med bra bild (7)
Arlo Essential Video Doorbell 2K: Lättanvänd dörrkamera med bra bild (8)

Jan Sandbladh

Arlo Essential Video Doorbell 2K: Lättanvänd dörrkamera med bra bild (9)

Jan Sandbladh

Jan Sandbladh

Arlo Essential Video Doorbell 2K: Lättanvänd dörrkamera med bra bild (10)
Arlo Essential Video Doorbell 2K: Lättanvänd dörrkamera med bra bild (11)

Jan Sandbladh

Arlo Essential Video Doorbell 2K: Lättanvänd dörrkamera med bra bild (12)

Jan Sandbladh

Jan Sandbladh

Video Doorbell 2K har heller inga problem med tappad kontakt med nätverket och responsen är generellt snabb både när det gäller upptäckt rörelse och när någon ringer på dörren. Och när fördröjning uppstod handlade det som mest om en sekunds fördröjning.

Som en extra finess är Video Doorbell 2K dessutom utrustad med en larmsignal, vilken du kan använda för att skrämma bort oönskade besökare.

Överlag är Video Doorbell 2K en funktionsrik och lättanvänd dörrkamera med utmärkt bildkvalitet. Den stora (och egentligen enda) nackdelen är priset. Både för själva kameran (1990 kronor) och för det nödvändiga betalabonnemanget.

Specifikationer


Produkt: Arlo Essential Video Doorbell 2K
Testad: Juni 2024
Tillverkare/kontakt: Arlo, arlo.com
Anslu*tningar: Wifi, 2,4 Ghz
Systemkrav: Smartphone med IOS eller Android
App på svenska: Ja
Upplösning: 2K (1944 x 1944 bildpunkter)
Bildvinkel: 180 grader diagonalt
Ljud: Mikrofon och högtalare
Rörelsesensor: Ja
Rörelsezoner: Ja
Sekretesszoner: Nej
Lagring: Molnlagring (abonnemang krävs)
Abonnemangskostnad: Från 49 kronor per månad
Mått: 4,7 x 14,3 x 3,7 centimeter
Övrigt: Larmsignal
Pris: 1 890 kr hos Webhallen

Betyg: 4 av 5
Arlo Essential Video Doorbell 2K: Lättanvänd dörrkamera med bra bild (13)

Arlo Essential Video Doorbell 2K: Lättanvänd dörrkamera med bra bild (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Horacio Brakus JD

Last Updated:

Views: 5912

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Horacio Brakus JD

Birthday: 1999-08-21

Address: Apt. 524 43384 Minnie Prairie, South Edda, MA 62804

Phone: +5931039998219

Job: Sales Strategist

Hobby: Sculling, Kitesurfing, Orienteering, Painting, Computer programming, Creative writing, Scuba diving

Introduction: My name is Horacio Brakus JD, I am a lively, splendid, jolly, vivacious, vast, cheerful, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.